Okretni ručni dijelovi za poliranje i brušenje u teškim uvjetima
Izvor: Diprofil Diamantprodukter

Švedska tvrtka Diprofil Diamantprodukter uvodi liniju rotacijskih ručnih dijelova za uporabu u europskim i američkim standardima.

Diprofil Diamantprodukter uskoro nudi novu liniju rotacijskih dijelova koji dolaze s priključcima za fleksibilne osovine europskih i američkih standarda. Dizajnirana i proizvedena u Spånga, blizu Stockholma, ova nova linija može izdržati teške uvjete rada u širokom rasponu primjena kao što su završna obrada površine, brušenje i skidanje rubova.

Prednost ove nove linije je što nudi čvrste ručne komade koji imaju samo minimalni broj dijelova koji se mogu potrgati. Kao takav, životni vijek se povećava uz istovremeno smanjenje troškova servisiranja i održavanja.

Okretni ručni komadi dolaze s oblogama promjera od 3 i 6 mm, čime se može primijeniti širok raspon alata. Kao dodatna oprema dostupna je i čahura promjera 2,35 mm.

Prema Diprofilu, agresivni alati kao što su glodala od tvrdog metala i alati za poliranje velikog promjera, koji stvaraju mnogo trenja, mogu se sigurno učvrstiti u steznoj čahuri kako bi se spriječilo klizanje alata tijekom rada. Ravna verzija ručnih komada bit će dostupna kroz Diprofilovu svjetsku mrežu partnera i distributera oko ožujka ili travnja ove godine.

Ovo će uskoro biti praćeno pravokutnim ručnim dijelovima koji se obično koriste u aplikacijama za poliranje kalupa.