Glodala za očvrsnute materijale
Izvor: Meusburger

Izvrsno prilagođena zahtjevima i materijalima u izradi kalupa i alata za lijevanje, Meusburger nudi glodala za očvrsnute materijale koje tvrtka također koristi u vlastitoj proizvodnji.

Obrada očvrsnutih materijala igra važnu ulogu u oblikovanju kalupa, ali predstavlja i veliki izazov. Posljednjih godina je na ovom području postignut određeni napredak u razvoju glodala. Kao alternativa EDM-u i brušenju, u nekim slučajevima glodanje omogućava brži, precizniji i ekonomičniji postupak. Budući da su točnost i preciznost posebno važni, glodala moraju udovoljiti visokim zahtjevima i pružiti visoku kvalitetu.

Meusburger je prepoznao ove potrebe i nudi odgovarajuće rješenje: izbor specijalnih alata za obradu očvrsnutih materijala, koji uključuju glodala pogodna za operacije glodanja. Zašto je Meusburger uvjeren u njihovu kvalitetu? Jer se oslanjaju na većinu glodala u vlastitoj proizvodnji.

Rješenje za obradu očvrsnutih materijala

Nakon očvršćivanja, sve vrste obradaka i dalje moraju biti obrađene, što zahtijeva posebne alate kao što su glodala za teško uvjete. Meusburger nudi glodala za očvrsnute materijale u raznim vrstama i pruža široku paletu mogućnosti za kupca. Pored dva različita krajnja glodala (WZF 135…. i WZF 137….) za obradu materijala do 63 odnosno 67 HRC, te visoko preciznih mikro glodala, Meusburger nudi glodanje utora i punog radijusa( torus WZF 174…., WZF 1757 .., WZF 2779..) u tri različite varijacije: do 54, do 63 i do 67 HRC.

Najnovija generacija glodala (do 67 HRC) omogućuje strojnu obradu širokog spektra materijala. Osim novog premaza i nove podloge odlikuju se i modernom tehnologijom brušenja i velikom preciznošću. Meusburgerova glodala za očvrsnute materijale postižu bolju preciznost dimenzija i bolju površinu na radnom komadu, navode iz tvrtke.

 

WZF18466
WZF18466
Izvor: Meusburger

Različite vrste glodala

Pored raznih glodala, Meusburger asortiman uključuje i glodala s umetkom koji se mogu indeksirati. Koriste se kada je potrebna velika ponovljivost jer podaci promjera i rezanja uvijek ostaju isti zbog izmjenjivosti umetaka koji se mogu indeksirati. To ima prednost u smanjenju troškova obrade.

Osim glodala s velikim dubinama rezanja, glodala s okruglim umetkom i glodala posebno dizajnirana za obradu očvrsnutih materijala Meusburger nudi glodala s punim polumjerom i s različitim varijantama nosača alata: s čeličnim vratilom, s navojem i školjkasti držači.