Stratasys predstavlja J5 MediJet Medical 3D printer

Stratasys Ltd. predstavio je medicinski 3D printer koji kombinira više aplikacija u jednom sustavu i postavlja nove standarde za pružatelje zdravstvenih usluga i tvrtke za medicinske uređaje.

Zahvaljujući višestrukim materijalima i mogućnostima printanja u više boja, Stratasys J5 MediJet 3D printer omogućuje korisnicima stvaranje visoko detaljnih 3D anatomskih modela pomoću softvera za segmentaciju. Modeli se certificirani kao sterilizirani i biokompatibilni, a printer je ekonomičan i dovoljno kompaktan za male laboratorijske prostore.

3D printer J5 MediJet najnoviji je dodatak printerima Stratasys J5 serije, zajedno s J5 DentaJet i J55. U radu, ima patentiranu rotirajuću platformu za izradu s fiksnom glavom za print. Ovo je dizajnirano da maksimizira pouzdanost i pojednostavi održavanje. Sustav također donosi više mogućnosti u vrlo malom kućištu.

U usporedbi s drugim 3D printerima, MediJet 3D je brži i do 30 posto, zajedno s jednostavnim tijekom rada koji uključuje automatsko slaganje ladice za izradu, ispravke i podršku za najnoviji format datoteke 3MF za pojednostavljivanje povezivanja sa softverom za segmentaciju i dizajn od drugih proizvođača.

J5 MediJet Medical 3D printer
Izvor: Stratasys

Novi printer podržava DraftWhite materijal za pristupačne pojedinačne materijale, zajedno s čitavim nizom fleksibilnih, krutih i prozirnih materijala. Mogućnosti više materijala podržavaju širok spektar aplikacija za medicinsko modeliranje na jednoj platformi prilagođenoj uredu, što smanjuje troškove outsourcinga ili potrebu za više printera.

“Za male i srednje bolnice omogućujemo pristup modelima pomoću 3D medicinskog printera koji je prilagođen uredu i povoljan, a istovremeno osiguravamo jednostavnu sterilizaciju, tako da modele možete donijeti sa sobom u operacijsku salu”, rekao je Stratasysov potpredsjednik za zdravstvo Osnat Philipp.

“Također vjerujemo da printer J5 MediJet može pomoći tvrtkama koje proizvode medicinske uređaje da brže donesu nove inovacije na tržište pružajući modele za referentno ispitivanje medicinskih proizvoda i za demonstracije proizvoda s modelima koji prikazuju stvarne patologije koje uređaji trebaju liječiti.”

Sve na certificiranom sustavu. J5 MediJet printer certificiran je s vodećim programskim paketima za segmentaciju DICOM za kliničku dijagnostiku. Uz to, može printati biokompatibilne materijale koji su certificirani za ograničeni kontakt s tkivom i kostima, te trajni kontakt s netaknutom kožom (ISO 10993) i za dišne puteve u medicinskim primjenama (ISO 18562). MediJet modeli također se mogu sterilizirati metodama Steam, Gamma i EtO specifičnim za printane materijale.

Proizvodni pogoni za proizvodnju materijala i hardvera za J5 MediJet dobila su ISO 13485 certifikat za dizajn i proizvodnju medicinskih proizvoda.