Mastercam 2020 – dobivanje najbolje od 5-osne tehnologije kružnog glodanja

Mastercam 2020
Izvor: mastercam.com

Američki CNC Software Inc, koji razvija Mastercam CAD / CAM softver, integrirao je nove komponente Moduleworks s 5 osi u svoju najnoviju verziju Mastercam-a, proširujući softversku podršku za ubrzanu završnu obradu.

Iz CNC Software-a kažu da je njihova najnovija verzija Mastercam CAD / CAM softvera sada integrirana s novim komponentama s 5-osnim modulima za kružno glodanje Moduleworks, koja proširuje podršku za ubrzanu tehnologiju završne obrade.

Moduleworks je vodeći pružatelj softverskih komponenti za CAD / CAM industriju.

Mastercam 2020, za koji se kaže da ima najbolje upravljanje alatima u klasi i intuitivno korisničko sučelje, koristi pune produktivne prednosti strategija kružnog glodanja, koje sada podržavaju konusne, ovalne i objektivne alate.

 

Mastercam 2020 - Getting the best out of 5-Axis technology for barrel tools
Izvor: mastercam.com

 

Softver već koristi čitav niz Moduleworks-ovih tehnologija za generiranje i simulaciju za modularne alate te su dvije tvrtke blisko surađivale kako bi osigurale brzu, besprijekornu i visokokvalitetnu integraciju najnovijih značajki višeoosnog glodanja.

Alati za glodanje kružnih segmenata su posebno korisni za rezanje dijelova sa strmim značajkama kao što su oni koji se traže u zrakoplovnoj, automobilskoj i industriji kalupa.

Prema navodima tvrtke, zaobljeni oblik alata stvara manje kvrćice kako bi se postigla visokokvalitetna završna obrada površine, korištenjem velikih koraka koji značajno ubrzavaju proces obrade.

Korisničko sučelje Mastercam pojednostavljuje i optimizira radni tijek generiranja alata i dodaje dodatne značajke povećanja produktivnosti i kvalitete koje kontroliraju parametre step-over i step-down koji koriste puni potencijal komponenti Moduleworks.

Kao dio integracijskog projekta, CNC Software je proveo testove strojeva u strogom testiranju i optimizaciji strategija za 5-osovinske cijevi.

Kao dio intergracijskog projekta CNC Software proveo je strogo testiranje na strojevima kako bi se optimizirala strategija za 5-osno kružno glodanje.