Lach Diamant - Dia-2200-Mini
Dia-2200-mini Izvor: Lach Diamant

Još jedna inovacija LACH DIAMANT-a, otkrivača radijske erozije za proizvodnju dijamantskih alata za drvnu i kompozitnu industriju, kao i za masovnu proizvodnju u automobilskoj i zrakoplovnoj industriji.

Ne tako davno, ovi su se alati mogli proizvoditi samo pod kutom do 40°.

Novi materijali, poput laminata visokog sjaja koji se posebno koriste u industriji namještaja i kuhinjskih ormara, i nedavno nastala tehnologija s nultim spojevima prisilila je ne samo industriju alata već i LACH DIAMANT, kao proizvođača strojeva za EDG, u suočavanje s izazovima novih postupaka obrade.

Uz kontinuirani razvoj kuteva osi (to se odnosi i na dijamantne alate) industrija je do danas uspjela ponuditi rješenje do 80°. Čime se omogućuje čak i obradu ekstremnih materijala.

Lach Diamant
Izvor: Lach Diamant

LACH DIAMANT podržava ove proizvodne tehnologije, čak i kao proizvođač posebnih strojeva. Ažuriranje softvera dostupno je za trenutnu liniju proizvoda Dia-2200-mini, tvrtke LACH DIAMANT.

Svi Dia-2200-mini strojevi koji napuštaju tvornicu Hanau već su opremljeni ovim dodatnim programom, bez dodatnih troškova kako LACH DIAMANT naglašava.

Štoviše, ništa se ne mijenja u pogledu jednostavne uporabe Dia-2200-mini stroja za polikristalne dijamantske alate. Operateri se mogu osloniti na poznate i dokazane značajke, npr. tijekom mjerenja alata, bilo da se erodira ugljikom ili bakrom.