Glodala za preciznu i brzu obradu aluminija

Dormer Pramet asortiman S6 uključuje glodala s dvije, tri i četiri rezne oštrice i geometrijom koja osigurava visokokvalitetnu površinsku obradu.

Dormer Pramet izradio je novu paletu glodala od tvrdog karbida za aluminij i obojene materijale dostupne u svom asortimanu S6, uključujući glodala s tri i četiri rezne oštrice, zajedno s nekoliko manjih promjera postojeće ponude s dvije rezne oštrice.

S6 asortiman, kaže tvrtka, posebno je pogodan za preciznu i brzu obradu aluminija i njegovih legura. Kaže se da sve geometrije pružaju visokokvalitetnu površinsku obradu, što čini asortiman prikladnim za montažu zrakoplovnih konstrukcija, automobilsku primjenu i primjenu u izradi kalupa, posebno za izradu prototipova.

Svi dizajni s tri rezne oštrice (S650, S614 i S654) nude glatko rezanje i smanjuju opterećenje na vretenu. Opcija s četiri rezne oštrice (S662) uključuje različite izvedbe radijusa kutova, ojačavajući rubove za snažnije performanse.

Opcija diferencijalnog koraka dostupna je na odabranim glodalima, smanjujući vibracije, povećavajući produktivnost i vijek trajanja alata, dok pozitivni kut nagiba omogućuje glatko rezanje, smanjujući rizik od spontanog kaljenja prilikom obrade.