Erowa Robot Compact 80 – sve je u produktivnosti
Compact 80 Izvor: Erowa

Švicarska kompanija Erowa predstavila je svoj Robot Compact 80, za koji kažu u tvrtki da je trenutno najprodavaniji upravljački uređaj.

Prema Erowi, Robot Compact 80 ima brojne značajke. Omogućuje optimalan omjer velikog broja spremnika pozicija uz mali hod rada od 2m².

Robot može posluživati jedan ili dva alatna stroja odjednom, a za različite veličine dijelova pruža različite razine spremnika, a robot je jednostavan za korištenje.

Robot također može puniti neobrađene dijelove izravno u stroj za proizvodnju. Sada se postavlja pitanje zašto se neobrađeni dijelovi i palete s gotovim dijelovima trebaju koristiti zajedno?

Erowa kaže da je riječ o produktivnosti i objašnjava da se i pojedinačni dijelovi i pune serije mogu proizvesti u sustavu. Serije se proizvode u malim količinama tijekom smjene bez ljudske pomoći, a uređaji za obradu dijelova montirani na paletama se automatski mijenjaju.

Osim toga, kada je uređaj spreman, mjenjaju se samo neobrađeni dijelovi, dok se gotovi dijelovi uklanjaju i automatski skladište. Time se smanjuje trošak radne opreme, dok se istovremeno omogućuje visoka iskoristivost proizvodne ćelije.

Nivoi spremnika s podesivim pomagalima za pozicioniranje mogu se brzo i jednostavno poravnati i postaviti u definirane položaje za različite veličine i oblike neobrađenih dijelova. Isti zahvatnik može pokupiti kocke i okrugle dijelove. Nadalje, varijabilna hvataljka može se modificirati tako da se lako prilagodi traženom obliku obradka.